Ons team

Abdellaziz (Aziz) Akhath

Buddycoach

Abdellaziz Akhath– beter bekend als Aziz –werd geboren ineen klein dorpje in Marokko. Toen hij met zijn vader, moeder en tien broers en zussen naar Nederland kwam, maakte Aziz er in eerste instantie een potje van. Hangen op straat, liegen over school. ‘Struggle life’ noemt hij het zelf. Maar Tony inspireerde Aziz om iets te maken van zijn leven. Inmiddels heeft Aziz het stokje overgenomen. Hij inspireert vastgelopen jongeren om alsnog iets moois te doen met hun leven.

Abdou Al Quahlaoui

Buddycoach

Abdou al Quahlaoui, beter bekend als buddycoach Appie is sinds 2018 actief als buddycoach in het Gooi waarbij hij jonge vastlopers de helpende hand biedt om ze te begeleiden en te ondersteunen in dat wat zij willen bereiken. Appie groeide in de jaren ’90 op in de bekende Huizerse wijk Oostermeent. In 2000 verhuisde hij met zijn ouders en zusje naar een klein volksbuurtje in Huizen genaamd Westereng. De buurt stond bekend om zijn goede voetballers en door het nabij gelegen voetbalpleintje ‘De Kooi’. Nadat hij op zijn 19e inzag dat het met voetbal niets zou worden, heeft hij zich laten inspireren door de verhalen van Aziz over het jongerenwerk. Aziz werkte destijds in een jeugdgevangenis en deelde zijn ervaringen met Appie.

Josephine van der Lee

Gezinsbegeleider & leerling ondersteuning

Josephine van der Lee – Sinds 2017 werkt Josephine als ambulant begeleider op scholen en individueel begeleider voor gezinnen in de thuissituatie. Als jeugd- en gezinsprofessional luistert zij, vraagt ze door waar nodig, probeert ze samen met jou de vraag achter de vraag te ontdekken, doet ze wat ze zegt en zegt ze wat ze d0et, maakt ze verbinding met jongeren en ouders, identificeert zij zich met zowel het perspectief van ouders als dat van het kind en begeleidt zij dit proces. Ze houdt je een spiegel voor en maakt ook de moeilijke dingen bespreekbaar, maar altijd met respect en geduld. Ze staat naast je en gaat met jou op zoek naar succeservaringen, zodat je weer in je kracht komt te staan en zelf weer verder kunt.

 

Wij bellen je terug!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kom met ons in contact

info@buddy-coach.nl

T. 085-4012933

Kabelweg 1 | 1271 AN | Huizen

u

Vraag en antwoord

Op elke vraag een antwoord!

Hieronder beantwoorden wij een aantal veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Mijn kind verblijft in een instelling voor residentiële jeugdhulp. Wat wordt er anders?

De hulp die je kind ontvangt kan indien nodig, voorgezet worden. De buddycoach kijkt met betrokken partijen hoe de hulp ingezet kan worden.

Als ik met meerdere problemen te kampen heb, krijg ik dan te maken met meerdere hulpverleners?

Dat kan, afhankelijk van je specifieke situatie. Wel is het zo dat er binnen het Jeugdteam altijd één contactpersoon is, bij wie je terecht kunt met alle vragen en die de eventueel andere hulpverlening met je coördineert.

Hoe snel kunnen jullie starten vanuit Buddy Coach?

Bij telefonisch akkoord kan er binnen 48 uur een buddycoach beschikbaar zijn.

Kan ik ook een buddycoach worden?

Vanaf september 2022 start er een opleiding tot buddycoach op de Buddy Coach Academy. Ben je benieuwd hiernaar? Neem dan contact met ons op.

Kan ik stage bij jullie lopen?

Het is niet meer mogelijk om bij ons stage te lopen. Je kunt bij ons wel opgeleid worden tot buddycoach.

Hebben jullie wachtlijsten?

Wij werken niet met wachtlijsten en zijn hier ook geen voorstander van. Wij vinden het belangrijk dat een zorgvraag direct opgepakt wordt en geloven niet in uitstellen of wachtlijsten. Wij adviseren dan ook om verder te kijken.

Wanneer stopt jullie ondersteuning?

Onze ondersteuning stopt als de doelen van onze jongeren zijn gehaald. Daar werken we samen naartoe. Onze ondersteuning of coaching stopt dus nooit onverwachts.
(Bij een reclasseringstraject of een OTS kan dit verschillen)

Raak ik mijn kind kwijt als ik een hulpverleningstraject aanvraag?

Regelmatig melden zich bezorgde ouders, die graag hulp willen voor hun kind. Zij durven dit niet te melden omdat zij bang zijn hun kind kwijt te raken.  Buddy Coach neemt de regie niet over binnen het gezin. Wij zijn ook niet bevoegd om het ouderschap over te nemen.

Zijn jullie in de avond en gedurende het weekend bereikbaar?

Wij zijn bereikbaar vanaf maandag t/m vrijdag van 9 uur ’s ochtends tot 18 uur ‘s avonds. In het weekend kun je contact met ons opnemen op het noodnummer 06-26110494. Houdt er rekening mee dat dit alleen bedoeld is voor noodgevallen! Voor onze jongeren zijn wij dag en nacht, 24/7  te bereiken.

Begeleiden jullie ook meiden?

Helaas begeleiden wij vooralsnog alleen jongens.

Vanaf welke leeftijd kan ik een jongere aanmelden?

Wij hanteren voor het begeleiden van jongeren een leeftijdsgrens vanaf 12 jaar tot 21 jaar.

Wij wonen buiten het Gooi & Vechtstreek, kunnen wij bij jullie terecht?

Helaas hebben wij alleen een samenwerking/ aanbesteding in het Gooi & Vechtstreek. Voor anderen gemeenten hebben wij een landelijke dekking, rechtstreeks  of door middel van een raamconstructie.

Wie doet de aanmelding? Wie kan een jongere bij ons aanmelden?

Elke verwijzer kan een cliënt bij ons aanmelden. Een verwijzer is iemand die als professional in de zorg werkt, zoals een huisarts, wijkcoach of een cliëntondersteuner.

Hoe gaat het met onze missie?

Door

de

verbinding

maken

wij

het

verschil!

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en een aantal doelen en uitdagingen hebben wij al bereikt. Wij werken al jarenlang met jongeren met ernstige gedragsproblematiek. Wat wij vooral misten, was de verbinding die betrokken partijen zouden moeten hebben. Het buddycoach traject is enkele jaren geleden ontstaan door krachten te bundelen en onze passie te volgen met als missie het verschil te willen gaan maken in het leven van de jeugdige vastlopers.

Aziz heeft 10 jaar binnen een jeugdgevangenis gewerkt. Appie heeft ervaring opgedaan binnen een opvanglocatie van een COA (Centraal Orgaan voor opvang van Asielzoekers). Wij hebben inmiddels een heel groot landelijk netwerk aan zorgprofessionals en wij worden door gemeenten ingezet op complexe casuïstiek.

Momenteel zijn de buddycoaches Aziz en Appie alleen inzetbaar in de regio Gooi & Vechtstreek, maar door het grote netwerk hebben wij een landelijk bereik. Er is veel, heel veel vraag vanuit ouders, verzorgers, scholen en gemeenten naar buddycoaches die hulp verlenen volgens het buddycoach traject. Vanaf augustus 2022 gaan wij daarom het buddycoach traject als een geaccrediteerde training aanbieden. Zo gaan wij zorgen voor een landelijke dekking. Onze missie gaat de goede kant op!

Buddy Coach is een samenwerking aangegaan met hoofdaannemer Youké. Hierdoor kunnen wij sneller schakelen om de juiste hulp op de vastloper en het gezin te zetten. De buddycoach is er voor de jongeren. Vanuit Youké kan er gezinsondersteuning geboden worden. Daarnaast is er altijd een gedragswetenschapper binnen het traject en volgen wij de professionele intervisie.

Deskundig

Resultaatgericht

Streetwise

SKJ- Gekwalificeerd

Partners en samenwerkingen